phoenix & friends – de leukste folklore-avond van Nederland

FDA

FDA

Het Folklor Dansemble Amersfoort verzorgt optredens in folkloristische dans, onder leiding van dansleider en choreograaf Wijnand Karel. Het FDA heeft een veelzijdig en uitgebreid repertoire; zo dansen we onder andere choreografieën uit Bulgarije, Macedonië, Servië, Rusland, Duitsland en Noorwegen. Daarnaast hebben we een uitgebreid en modern Nederlands repertoire, met zowel dansen, als de originele kostuums uit alle hoeken van Nederland. Met elke choreografie wordt er een verhaal verteld, over het leven, de liefde of afscheid nemen. Op deze manier laten wij zowel onze eigen, als internationale culturen voortleven.

De dansen worden ten tonele gebracht in prachtige, kleurrijke en authentieke kostuums, veelal afkomstig uit de privé collectie van Wijnand. Zijn liefde voor nationale én internationale klederdracht maakt onze folklore compleet. Al is er soms heel wat naai- en herstel werk voor nodig om ons allemaal zo prachtig op het toneel te krijgen.

Het FDA danst niet alleen in Nederland, maar gaat ook regelmatig op reis naar festivals in het buitenland. Zo zijn we in de afgelopen jaren naar Macedonië, Roemenië, en Hongarije geweest. Op buitenlandse festivals laten we met name ons Nederlandse repertoire zien, al is de lokale bevolking vaak erg onder de indruk van onze kennis en kunde van hún cultuur. Als er dan samen wordt gedanst worden wij er allemaal weer aan herinnerd wat het betekent om te volksdansen: plezier maken met elkaar, grenzen vergeten en nieuwe vriendschappen laten ontstaan.

 

de leukSTe folklore-avond van nederland

  • Feest met vrienden
  • Vijf top folklore ensembles
  • Gecombineerd in 1 voorstelling
  • Ruim 70 dansers
  • Kortom een wervelende show, die je niet wilt missen

Phoenix & Friends. Leukste folklore-avond van Nederland ter gelegenheid van 51 jaar Dansensemble Phoenix