ZIPLAMAK

ZIPLAMAK

Ziplamak is een enthousiaste groep jonge dansers aangesloten bij Internationale Dans Eindhoven. Oorspronkelijk is de groep gestart in Eindhoven, inmiddels wonen de dansers verspreid over het hele land en repeteren zij in Utrecht. Onder leiding van Dominike Karantzounis heeft Ziplamak een breed repertoire aan dansen uit Europa; onder andere uit Roemenië, Dagastan, Ierland en Turkije.

Daarnaast heeft Ziplamak ook een Nederlands repertoire waarmee zij in de zomer van 2022 naar een festival in Montenegro zijn geweest! In Nederland is Ziplamak regelmatig te bewonderen op verschillende podia. De wortels van de groep worden regelmatig aangesproken, bijvoorbeeld op de Dag van de Amateurkunst bij het CKE in Eindhoven.

Andere enthousiaste Nederlandse volksdansverenigingen hebben Ziplamak graag over de vloer voor een optreden. Afgelopen jaar treedde Ziplamak op bij het jubileum van de Haarlemse volksdansvereniging Oro. De dansers van Ziplamak houden niet enkel van repeteren en optreden, maar ook van dansen voor hun plezier! Bovendien worden er gezellige activiteiten samen ondernomen om de band tussen de dansers te versterken en natuurlijk gewoon omdat het leuk is!

Phoenix & Friends. Leukste folklore-avond van Nederland ter gelegenheid van 51 jaar Dansensemble Phoenix